Ромската махала в Дебелт скърби за 3-годишната Мария: Искаме доживотна присъда

Шофьорът е задържан за 24 часа

29.09.2024 | 13:52 Редактор:

Ромската махала в село Дебелт е в траур. Шофьор прегази тригодишно дете, а пробата му за наркотици е положителна. В махалата твърдят, че той е ветеринарен лекар. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В ромската махала на село Дебелт скърбят за 3-годишната Мария, прегазена от джип на прашен път до къщата, където си играела с други деца.

"Искам доживотна присъда. Смачка главата на детето ми", скърби майката на Мария.

"Не познаваме шофьора"

Бабата на детето разказва, че шофьорът бил с жена си в джипа и говорил по телефона. Въобще не разбрал какво се е случило. Твърди, че е ветеринарен лекар.

"Той не видя момиченцето. Не го познаваме, но е от Бургас. Знаем, че идва в махалата да носи лекарства на животните. Юрганът мога да ви покажа, където играеше детенцето, целият е в кръв", каза бабата на жертвата - Дора Маринова.

"Той нямаше право да кара така колата, трябваше да види има ли хора, няма ли", възмути се жителка на махалата.

В махалата твърдят, че линейката се е забавила

След като чакали дълго да дойде линейка, майката намира кола и тръгват с прегазеното дете към болницата в Средец. По пътя се засичат с идващата на сигнала кола на Спешна помощ, която констатира смъртта на детето.

"Когато стане нещо лошо и се обадим на линейките, минават два, три часа, докато пристигнат. Ние нямаме нито лекари, нито полицаи", призна друга жена от квартала.

Първата проба за наркотици на шофьора е отчела бензодиазепин и е дала грешка. При втория тест се отчита употреба на канабис. От МВР обаче уточниха, че едва кръвната проба ще докаже дали ветеринарният лекар е пушил марихуана или тестът е фалшив.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.