fallback

Новопоставена указателна табела води шофьорите в поле без изход

От АПИ обясниха защо е поставена така

26.09.2024 | 14:03 Автор: Вяра Димова

Указателна табела, монтирана в павликенското село Патреш, предизвика смут сред шофьорите. Тя е поставена преди две седмици, за да улесни шофьорите на камиони и ТИР-ове, пътуващи към Полски Тръмбеш и Свищов. Вместо към населените места обаче, указанието ги води в поле без изход.

Табелата е поставена на 13 септември в центъра на село Патреш.

"Имаше няколко случая на заблудени хора, които хората от селото ориентираха. Табелата подвеждаше", заяви кметът на село Патреш Марио Душков.

"В момента табелата не дава никаква информация - единственото, което може да направи, е да заблуди отново хората и те да продължат по други поляни и странични пътища", смята председателят на гражданското сдружение "Ти решаваш" Димитър Палов.

Вчера указателната табела беше преместена. От "Областно пътно управление Велико Търново" съобщиха, че тя е част от проект, свързан с промяната на организацията за движение заради мост в аварийно състояние.

"Тази табела е допълнително поставена в село Патреш, водачите предварително да бъдат известени, че в този участък има ограничение и съответно да предприемат действия - да не ходят предварително на 30 км и след това да извършват обратна маневра", обясни директорът на ОПУ – Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

А според хората, в опита си да избегнат заблуда сред шофьорите, от АПИ всъщност са създали по-голямо объркване. 

"Тази табела символично показва и състоянието на държавата в момента", на мнение е Палов.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

fallback
Още от България
fallback