fallback

Жители на Бусинци подозират общински съветник в убийството на куче

Стрелбата по животното станала посред бял ден

25.09.2024 | 19:05 Автор: Деси Николова

Убийство на куче посред бял ден шокира трънското село Бусинци. За случая сигнализираха зрители на Bulgaria ON AIR. Изстрелите били чути от местните посред бял ден. Хората подозират, че извършителят е общински съветник от Трън, който живеел в тяхното село.

Стрелба посред бял ден

На видеозаписите се чува стрелба и то посред бял ден пред къщата на Стефка и Александър. По това време в дома им няма никого, освен кучето им, което умира от прострелните рани малко по-късно.

"В случая се убива едно животно, което умира в агония и страшни писъци. Как вадиш ти пушката в населено място? Умишлено е и най-страшното е, че е планирано", каза Стефка.

Местните обясняват, че на улицата, на която се случва стрелбата, играят деца, а мястото е оживено. Според Александър човекът, произвел изстрела, не си е дал сметка, че в къщата има охранителни камери. 

"Вижда се черен пикап как минава по пътя. На едната камера се вижда човек в колата, на другата как пикапа преминава и изчезва, двигателят работи на място и след това се чува изстрел. Изстрелът може да е от колата или до колата", разказа Александър.

"Животното се движеше тук много често и колата очевидно го вижда и спира заради него, звукът го потвърждава. Правена ни е забележка, че лаят по колите, които минават по улицата", уточни Александър.

Семейството има съмнения кой е извършителят

"Тази кола всеки ден я виждам да минава оттук, въпросният човек в последно време рязко промени отношението си към нас без да разберем защо", каза още Александър.

Разглеждаме кадрите от охранителните камери с хора в селото, които разпознават колата. Жителите предполагат, че тази кола е на Симеон Иванов, който е общински съветник от Трън.

Не го открихме в дома му. Не отговори и на телефонните ни обаждания, нито пък на съобщението на електронната му поща.

Местните забелязали, че в последните месеци кучета и котки изчезват безследно в селото.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

fallback
Още от България
fallback