Протест и жива верига срещу нов училищен директор в Пещера

Христина Огорелкова заяви, че няма да се откаже от поста

24.09.2024 | 18:43 Редактор:

Протест срещу новоизбран училищен директор в Пещера. Родители не допуснаха встъпването му в длъжност и поискаха нов конкурс. 

Родителите образуваха жива верига срещу новоизбрания директор на ОУ "Петко Р. Славейков". Те твърдят, че конкурсът за избора на Огорелкова е нагласен.

В подкрепа на досегашния директор се обявиха и учителите.

"За по-малко от една година г-жа Кавлакова успя така добре да ръководи училището, че ние станахме най-желаното училище в града. Изпълнихме си план приема, който от години не беше изпълняван, и това само за няколко месеца", заяви учителят Любка Такева.

Родителите са изпратили и подписка до Министерството на образованието и науката с апел за провеждането на нов конкурс за избор на директор. 

"В подписката мисля са около 400 човека. Ще съберем още. Този процес ние няма да го спрем, докато тя не се откаже сама", посочи Петя Стамболис. 

Новият директор Христина Огорелкова отказа коментар пред камера, но обяви, че за конкурса се е подготвяла повече от две години. Сподели още, че през последните дни е подложена на сериозен психически тормоз, но няма да се откаже от поста.

Вижте повече в репортажа.