fallback

Мюмюн Искендер - едновременно в ареста и в листите на коалицията на Ахмед Доган

Над 100 души излязоха на протест пред сградата на съда

23.09.2024 | 18:49 Автор: Беатрис Младжова

Задържаният кмет на Минерални бани Мюмюн Искендер е пети в листата на "Алианс за права и свободи" в Хасково. Фракцията на Ахмед Доган регистрира кандидатите си за депутати в местната структура. Часове по-късно Окръжният съд в града гледа мярката на Мюмюн Искендер на фона на протест в негова защита.

Прокуратурата иска за Мюмюн Искендер най-тежката мярка - задържане под стража. Кметът на Минерални бани влезе в съдебната зала с белезници.

Защитата поиска още време, за да се запознае с доказателствата, които са 78 тома. А жителите на Минерални бани поискаха кметът им да бъде освободен. Над 100 души излязоха на протест пред сградата на съда, докато вътре два пъти отлагаха заседанието.

"Подкрепяме го, защото мислим, че не трябва да го задържат. Чуваме, че за някакви семейни къщи, които са строили. Те не са строени от днес, от вчера, те са от вече 4-5 години. Сега проверки защо не са направили, ако има нещо нередно", коментира жител на Минерални бани.

По-рано днес от "Алианса за права и свободи" регистрираха Искендер на пето място в листата си от Хасково. Водач е Мюмюн Мюмюн, който ще се изправи срещу председателя на другия кръг от ДПС - Делян Пеевски.

Окончателните листи на фракцията около Доган все още не са ясни.

Вижте повече в репортажа. 

fallback
Още от България
fallback