fallback

Политици поздравиха чрез социалните мрежи българите за Деня на независимостта

Видеопослание за празника отправи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов

22.09.2024 | 13:52 Автор: Елеонора Танева

Държавници и политици по традиция отправиха своя поздрав за Деня на независимостта чрез социалните мрежи. 

Своя поздрав към нацията премиерът и президентът отправиха във Facebook.

"Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия народ към демокрация, просперитет и международно уважение", написа служебният премиер Димитър Главчев.

"Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности. Този исторически акт ни завеща безценен урок, все така актуален и днес – отстояването на българските национални интереси, а не примирението и сляпото следване на чужда воля, е пътят за достойното развитие на България", гласи посланието на президента Румен Радев.

Независимостта на България в социалните мрежи честитиха и лидерите на парламентарно представените партии.

"Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на България", призова съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Само обединени  и преодолели партийния егоизъм можем да дадем на хората онази държава, в която те желаят да живеят и в която да растат децата им - стабилна и просперираща", заяви в посланието си председателят на ДПС Делян Пеевски.

"Това е и ден, на който отдаваме заслужена почит на всички онези държавници, извоювали нашата национална и политическа свобода. Техните дела трябва да бъдат пример за нас и днес", подчерта Джевдет Чакъров.

Лидерът на ИТН Слави Трифхонов написа във Facebook: "Днешната дата, всъщност, олицетворява силата и непримиримостта, с които сме отстоявали и сме пазили свободата и независимостта си вече 116 години. Да помним и да продължаваме да пазим, защото да сме независими днес, е богатство."

Видеопослание за празника отправи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов: "Историята запомня героите, не предателите".

Поздрав за празника отправиха и редица български обществени и културни дейци. 

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от България
fallback