fallback

В лидерска битка в 25 МИР в София се изправят Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов

Николай Денков сменя Ицо Хазарта като водач на листа

21.09.2024 | 18:55 Автор: Елеонора Танева

Дни преди старта на предизборната кампания някои партии вече обявиха листите си за вота. 

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов традиционно ще бъде лидер в две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район и в 16-и многомандатен избирателен район Пловдив-град. 

В лидерския микрорайон Борисов ще се изправи срещу председателя на БСП Атанас Зафиров, който заменя предшественичката си в редиците на левицата - Корнелия Нинова. 

Замяна в централния избирателен район се подготвя и в редиците на "Продължаваме промяната". По информация на вестник "24 часа" станалият вече евродепутат Ицо Хазарта ще бъде сменен от парламентарния председател на партията - Николай Денков.

От "Възраждане", които първи обявиха листите си за вота, в 25-и МИР ще води Костадин Костадинов. 

В лидерската битка най-вероятно ще се включат още Ахмед Доган чрез "Алианса за права и свободи" и от другата фракция на движението - Делян Пеевски с "ДПС - Ново начало".

Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова пък ще поведе ГЕРБ в 24-и МИР. Тя ще се изправи срещу Атанас Атанасов от БСП и Петър Петров от ''Възраждане". 

Битката за Бургас за ГЕРБ ще оглавява кметът на града Димитър Николов, който вероятно ще има нов опонент в лицето на Калин Стоянов за "ДПС - Ново начало". Място на Стоянов в листите обеща Делян Пеевски още при спора дали той да остане начело на силовото министерство.

В 23-и МИР Рая Назарян от ГЕРБ ще мери сили с председателя на младежкото БСП - Габриел Величков и Цончо Ганев от "Възраждане". В този микрорайон се очаква да се включи и лидерът на ПП-ДБ Кирил Петков. 

fallback
Още от България
fallback