В лидерска битка в 25 МИР в София се изправят Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов

Николай Денков сменя Ицо Хазарта като водач на листа

21.09.2024 | 18:55 Редактор:
Листите на партиите за вота са ясни.
Листите на партиите за вота са ясни.

Дни преди старта на предизборната кампания някои партии вече обявиха листите си за вота. 

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов традиционно ще бъде лидер в две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район и в 16-и многомандатен избирателен район Пловдив-град. 

В лидерския микрорайон Борисов ще се изправи срещу председателя на БСП Атанас Зафиров, който заменя предшественичката си в редиците на левицата - Корнелия Нинова. 

Замяна в централния избирателен район се подготвя и в редиците на "Продължаваме промяната". По информация на вестник "24 часа" станалият вече евродепутат Ицо Хазарта ще бъде сменен от парламентарния председател на партията - Николай Денков.

От "Възраждане", които първи обявиха листите си за вота, в 25-и МИР ще води Костадин Костадинов. 

В лидерската битка най-вероятно ще се включат още Ахмед Доган чрез "Алианса за права и свободи" и от другата фракция на движението - Делян Пеевски с "ДПС - Ново начало".

Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова пък ще поведе ГЕРБ в 24-и МИР. Тя ще се изправи срещу Атанас Атанасов от БСП и Петър Петров от ''Възраждане". 

Битката за Бургас за ГЕРБ ще оглавява кметът на града Димитър Николов, който вероятно ще има нов опонент в лицето на Калин Стоянов за "ДПС - Ново начало". Място на Стоянов в листите обеща Делян Пеевски още при спора дали той да остане начело на силовото министерство.

В 23-и МИР Рая Назарян от ГЕРБ ще мери сили с председателя на младежкото БСП - Габриел Величков и Цончо Ганев от "Възраждане". В този микрорайон се очаква да се включи и лидерът на ПП-ДБ Кирил Петков. 


1
1 rate up comment rate down comment 0
ТОНИ
преди 5 дни
браво батко Калин Стоянов. Радвам се много за него. Той заслужава най доброто Сигнализирай за неуместен коментар