Линейка не стигна до пациент заради ремонта на "Опълченска"

Входовете от двете страни на улицата са блокирани

20.09.2024 | 19:44 Редактор:

Жители в района на столичната улица "Опълченска" алармираха пред Bulgaria ON AIR за проблем с огражденията при ремонта. Преминаването през улицата на моменти е невъзможно. Стигнало се е дори до ситуация, в която линейка не е успяла да стигне до пациент.

"Ние тук сме се нарекли опълченци, в момента, в който се случи нещо на някого, имаме група, събираме се и си помагаме" - това са думите на Диана Владова, която живее на ул. "Опълченска", а повече от два месеца се сблъсква с огради, тежка техника и кал заради ремонтните дейности в района.

И така до миналата вечер, когато линейка не успява да влезе, за да вземе пациент. Причината - входовете от двете страни на улицата са блокирани.

Районът се заключва

В края на работния ден, когато служители на фирмата приключат дейностите си, районът се заключва. А живущите се опитват по всякакъв начин да излязат или излязат.

"Те се опитаха да влязат отгоре, защото входът от "Симеон" е затворен с катинар, отгоре не може, защото има струпана техника. Наложи се вечерта да се разбие катинарът, за да може да се отвори и линейката да влезе, за да вземе пациента", поясни Диана.

От общината отговориха, че още на старта на ремонтите дейности фирмата-изпълнител е поела ангажимент строителството да се извършва на етапи, с цел да се създадат минимални затруднения за жителите.

"Напълно разбираме фрустрацията, гнева на живущите, че тези организационни неща не са свършени от фирмата-изпълнител по правилния начин", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
Това е мръцна инсинуация. Оня ден кмета каза, че няма проблем. Боже Спаси София от Промяната! Сигнализирай за неуместен коментар