В ДПС заговориха за предизборни бухалки след обиск в кметски кабинет

"ДПС - Ново начало" опитва да всее страх и психоза", коментира Джевдет Чакъров

20.09.2024 | 13:53 Редактор:

Акция на Антикорупционната комисия и прокуратурата в Хасковските минерални бани. Извършват се претърсвания в кабинета на кмета Мюмюн Искендер.

От полицията в Хасково съобщиха, че са уведомени от МВР, че на територията на областта ще има акция, но те не участват в нея. Хотелът на семейството на Мюмюн Искендер веднъж вече беше проверяван, когато избухна скандалът с къщите за гости през лятото на 2018 г. Кметът е на посещение в Турция, но вече пътува към България.

А от парламента дойде светкавична реакция по темата на депутатите близки до Ахмед Доган. От натиск се оплакват приближените на Доган, като това атаките идвали от "ДПС - Ново начало". 

"Ние неколкократно се обърнахме към служебния премиeр, че областният уmравител на ДПС - Хасково е функционер на "ДПС - Ново начало" и не е освободен от тази длъжност, използва се като бухалка за всяване на страх", коментира независимият депутат Тимур Халилов.

"Това е предизборна бухалка за създаване на психоза и натиск", убеден е независимият депутат Джевдет Чакъров.

На този фон - втори ден продължават консултациите в ДПС. В централната на партията отново е Ахмед Доган. Той има желание да говори пред медиите, когато приключи реденето на депутатските листи, което се очаква да стане в неделя. 

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
44%
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
23%
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
11%
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
19%
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
3%
Общо 1893 гласа