Половината българи искат да сме част от НАТО и ЕС

17% предпочитат други организации около Русия и Китай

20.09.2024 | 13:26 Редактор:
Половината българи искат да сме част от НАТО и ЕС
Половината българи искат да сме част от НАТО и ЕС

Проучване на "Галъп интернешънъл болкан" показва, че 50% от българите искат да сме част от Европейския съюз и НАТО, 17 на сто предпочитат други организации около Русия и Китай, а 25,5% не могат да определят.

Според данните, при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%. За периода от септември 2023 до септември тази година има известно повишение от 54,2% на 59,5%. 

В същото време недоверието към ЕС спада за периода с около 9 на сто. Данните показват още  че само за година доверието в НАТО също се е увеличило от 32% на 40,1%. 

Запазва се традицията най-одобрявани държави в Европейския съюз да са Германия и Франция, а изненадата е, че до тях се нарежда Унгария.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
44%
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
23%
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
11%
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
19%
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
3%
Общо 1893 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 0
ОТАН
преди 6 дни
Идеално. Ще има пушечно месо за нашата " обща евроатлантическа родина"- Украйна, както и гъсти орди доброволци, които да воюват за американската хегемония и потребности от власт и ресурси. Изпитвах притеснение, че когато войната ескалира и Главчо, Г-н Магнитски ,или някой друг, тържествено обявят, че България ще трябва да се пожертва за " демокрацията" ( парите на ония в НС), евроатлантиците ще се изпокрият и ще проповядват евроатлантизъм от някой бункер. Сега ще спя спокойно. Демокрация forever Сигнализирай за неуместен коментар