Бойко Борисов: Навън България изглежда ужасно

"РСМ постъпи подло с президента", заяви лидерът на ГЕРБ

19.09.2024 | 10:07 Редактор:

С тези хора дори приятелски срещи не трябва да се правят. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, по повод изказването на  вицепремиера и министър на транспорта на Северна Македония Александър Николоски.

"Те постъпиха подло с президента и министрите, които се видяха с тях. Те са от скоро в управлението и протоколните неща - не са им ясни. Езикът, който използват, има само едно извинение - оставка на този министър. Ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилност, възможност да вървим напред. Ние не го правим седми избори. Навън България изглежда ужасно. Най-големите вестници в Европа писаха, че България е неуправляема", добави още Борисов.

Повод за думите на Борисов бяха скандалните думи на Николоски от вчера:

"Но понеже очевидно домакинът не е цивилизован, ако искат, нека пратят протестна нота на това, което казвам: домакинът нито е цивилизован, нито е пристоен, нито има уважение, затова ситуацията е такава, каквато е. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Същите, които с подписа си се съгласиха, че македонският език е диалект на българския и че никога няма да влезем в Европейския съюз, ако не признаем, че сме българи и имаме български корени, сега говорят за патриотизъм", заяви Николоски.

И други депутати коментираха изказването на вицепремиера на Северна Македония.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
44%
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
23%
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
11%
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
19%
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
3%
Общо 1893 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR