fallback

Тошко Йорданов: РСМ няма място в ЕС и нямаме обща история - тя е българска

"Те са част от българската история", каза

18.09.2024 | 16:42 Автор: Искра Ангелова

Това е доказателство, че Северна Македония няма място в ЕС, както и за чутовната глупост и национално предателство, което свършиха в парламента ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ, когато бе вдигнато ветото за Македония. Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ"  Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите на НС, след като стана ясно, че македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски е нарекъл българите "мизерници".

"Подобен тип реторика и държава, чиито ръководители си позволяват да говорят така нямат място в ЕС и няма да влязат", коментира Йорданов.

"Нямаме обща история по простата причина, че това е българска история. Те са част от българската история. Имат нещо като история от 44-45-та година, когато ги създават по коминтерновска линия. Имат история като територия, като народ не - те са част от българската история. Което е исторически факт, е исторически факт", заяви той.

"Надявам се държавните ни ръководители, които са в шизофреничната ситуация, че преди това гласуваха вдигане на вето, тоя път да се сетят, че са българи и да защитят държавата. Там няма нужда да се слагат знамена. Има подобни посещения в Хърватска, не съм ги видял да плачат с кървави сълзи, че македонското знаме не е сложено там", добави Тошко Йорданов, цитиран от "Труд".

"Гражданка от Северна Македония се видяла с президента Радев - супер. Поведението на северномакедонските управляващи е неуважение към целия ЕС. Договорът е подписан, правилата са ясни, те са се съгласили. Нашите европейски партньори би трябвало да реагират остро и да защитят същата позиция. Докато не започнат да спазват договорите няма да се отворят главите за преговорите. Стартът е след приемането на българите в конституцията. Точка. Македонският народ са нормални хора. Сегашните им управляващи не са в час. Те ще изчезнат, България е по-голямата държава, истината е на наша страна. Тия са преходни, ще ги изчакаме да изчезнат, ние нямаме бърза работа", добави още Йорданов.

Снимка: БГНЕС

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 829 гласа

fallback
Още от България
fallback