Бивол помля автомобил в столичния квартал "Кремиковци" (+ВИДЕО)

Шофьорът се отървал само с уплаха

18.09.2024 | 09:22 Редактор:

Бивол помля кола и едва не уби шофьора зад волана, след като изскочи на пътя неочаквано. За инцидента сигнализираха жители на столичния район "Кремиковци". Потърпевшият Венци Стайков се е отървал само с уплаха, но автомобилът му отива за скрап. 

"Това е ежедневие, животните се отглеждат на самотек, те са безпризорни и непрекъснато стават инциденти", заяви Стайков, цитиран от "Труд". 

Вчера е имало аналогична ситуацията в района на селата Долни и Горни Богров, които също са част от район "Кремиковци". Едрият добитък необезпокоявано пресича главен път, а най-опасно е, когато това се случва в тъмното - живущите в района са притеснени, че не всеки шофьор притежава рефлекси да реагира, за да спре навреме. 

"Шофирах с предпазен колан и с ограничението. Биволът изскочи толкова неочаквано пред колата ми, че дори рязкото набиване на спирачка не успя да предотврати инцидента", допълва Стайков.

От район "Кремиковци" настояват Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) да вземе мерки по проблема, тъй като именно звеното има нужните правомощия да извършва проверки. Районният кмет Лилия Донкова разясни, че общината няма право да проверява и иззема животни.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 660 гласа

Снимка: Pexels