Васил Терзиев: Екипът ми вдигна ръце от мен, но София трябва да стане град, от който не искаш да си тръгваш

Кметът посочи как столицата ще стане наистина европейски град

17.09.2024 | 12:25 Редактор:
Терзиев смята София за невероятен град за живеене.
Терзиев смята София за невероятен град за живеене.

"Екипът вече е вдигнал ръце от мен, защото аз постоянно вървя, снимам и пращам задачи и идеи. Вече съм в такъв режим, където гледам за подобрения, не мога да се нарадвам толкова на направеното, въпреки че има страшно много, което е направено и от предишната администрация", заяви столичният кмет Васил Терзиев в деня, в който София отбелязва своя празник.

Според него София е невероятен град за живеене, за правене на бизнес и за отглеждане на деца. Не на последно място са и природните дадености на града.

"Има и богата култура. Град, в който съжителстват щастливо хора от различни етноси и вероизповедания, който става все по-пъстър, защото има увеличаващ се брой чужденци. Те идват и като туристи, и се заселват тук, именно заради това какво може да предложи София за живеене и за работа. Градът е прекрасен и това, което зависи от нас като администрация и всички граждани, е да го пазим и да го развиваме заедно", посочи Терзиев пред БНР.

Кметът на столицата ни обръща внимание, че през погледа на чужденците София често изглежда тъмна, без липса на качествено осветление и инфраструктура.

"През тези четири години за нас една от големите теми ще бъде как да подобрим качеството на пътната настилка, на маркировката и тротоарите, за да може да изглежда София като един наистина европейски град и то не само в идеалния център", акцентира Терзиев.

"В София можеш да дойдеш по много причини, а целта е да не искаш да си тръгнеш. Искаме да направим София градът, от който хората не искат да си тръгват. Това ни е целта за младите", каза още столичният кмет.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 199 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR