fallback

Облачен вторник с валежи в южните райони и по Черноморието

Максималните температури в страната ще са от 19 до 26 градуса

17.09.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

Денят започна с минимални температури в страната от 8 до 15 градуса, а по Черноморието до 14 градуса. Хладният и влажен въздух ще се задържи над Балканите. Над страната облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания в Дунавската равнина. Ще превалява главно в южните райони и по Черноморието, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През нощта над Югозападна България ще превали, докато на изток облаците ще се разкъсат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 19 до 26 градуса, в югозападните райони и по Черноморието до 25-26 градуса.

Над планините ще има значителна облачност в следобедните часове с валежи, а над 2200 м ще вали и мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде до умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури, над 2500 м височина, ще бъдат около 4 градуса, а на 1500 м - около 12 градуса.

В сряда ще се задържи дъждовно и хладно за сезона с превалявания в Северна България. В планините, над 2200 м височина, ще превалява сняг. В четвъртък дъждовните облаци ще се задържат над страната с повече валежи в Тракия и по Черноморието. Дневните температури в населените места ще достигат 18-23 градуса. В петък валежите по Черноморието ще отслабват и спират, следобед ще превали в западните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 132 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback