Слави Трифонов: Срамно е политици да си правят пиар от трагедията с българските пилоти

"Абсолютно прав е президентът Радев с това, което каза днес", написа лидерът на ИТН

16.09.2024 | 21:28 Редактор:
Остро изказване от лидера на ИТН.
Остро изказване от лидера на ИТН.

Има нещо много грозно и уродливо, което се случва в момента. От трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят PR кампания, което е унизително и срамно. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в социалната мрежа.

"Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност. Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани са причина за случилото се", допълни той.

По думите му затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат.

"Абсолютно прав е президентът Радев с това, което каза днес, защото хората, които загинаха и хората, които продължават да изпълняват дълга си към родината-ежедневно рискуват живота си. А тези, които в момента говорят по темата, го правят необмислено, рискуват само да бъдат намразени още повече. И за още нещо е абсолютно прав президентът Радев. Абсолютно прав е по отношение на твърдото си поведение спрямо Северна Македония, защото техните претенции са необмислени, безпочвени и основани на лъжи. И затова, ако искат да влязат в ЕС, трябва да спазват договорните си отношения. Трябва да се съобразяват с България. Така мисля аз", написа още Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR