Камелия Нейкова: Ще работим заедно с МС за по-прозрачни избори

Първата съвместна среща няма да е и последна

16.09.2024 | 16:17 Редактор:

64 партии ще се борят за гласовете на 6,6 милиона избиратели на изборите на 27 октомври. 39 от тях са обединени в 9 коалиции. А днес Централната Избирателна Комисия проведе среща с шестима министри, за да се обсъдят промени в организацията на вота. Институциите дадоха заявка да работят заедно, за да повишат доверието в изборния процес. И двете страни коментираха - диалогът между институциите трябва да е публичен, за да са ясни позициите и отговорностите.

Подробно обсъдихме взаимодействието между Централната избирателна комисия и Министерския съвет за надграждане на онези дейности, които вече са предприети, така че да повишим доверието в изборния процес, да станат по-прозрачни процесите, свързани с гласуването и с подготовката на изборите. Това заяви председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова.

Тя обясни, че тази първа съвместна среща няма да е и последна.

"Ще работим заедно", подчерта Нейкова и добави, че министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов е уверил, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет (МС).

"Ще работим съвместно за това тези избори да бъдат все по-публични и все по-прозрачни", каза тя и посочи, че това, което искат, е да надградят процеса, да бъде по-публичен, по-прозрачен за всички, които участват в изборите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 115 гласа