Министър Галин Цоков: Най-важната ни задача е да научим децата да бъдат добри хора

Родители, вярвайте на училите, призова образователният министър

16.09.2024 | 08:11 Редактор:

Образователният министър Галин Цоков отправи приветствие по повод началото на учебната година.

"Днес повече от 2000 училища в цялата страна тържествено отварят врати, за да дадат най-ценното на нашите деца – знанието. Затова и днешният ден винаги е възприеман като празник.  

Празник на просветата 

В българското училище децата ни трупат не само познания. В него те се изграждат като личности. А най-важната задача пред образователната система е всъщност да ги научи да бъдат добри хора. 
         
Мисия, която поколения български педагози изпълняват с отдаденост и себеотрицание. Затова днес, в началото на новата учебна година, се обръщам към всички Вас - учители и просветители.

Бъдете горди с труда си, пазете традициите на българското образование и постоянно го осъвременявайте, като вземете най-доброто от миналото и бъдещето! Учете децата ни да обичат родината и да познават света около себе си! Само така те ще могат да го покорят!

Уважаеми родители, 
Обичайте децата си и ги подкрепяйте. И вярвайте на Вашите учители – те са най-верният Ви съюзник по пътя на израстването на Вашето дете! 

Уважаеми ученици и Вие, скъпи първокласници, 
Мечтайте, създавайте приятелства и бъдете винаги водени от любопитството! Нито за момент не забравяйте, че училището е място, където винаги ще получите подкрепа и разбиране! 

Уважаеми педагогически специалисти в детските градини и ясли, 
Вие поставяте основата, без която всеки следващ успех на училищното, а и на висшето образование би бил невъзможен. Благодарим Ви за грижите и вниманието, което давате на децата на България! 

Не на последно място - честита нова учебна година и на българските неделни училища в чужбина. Тези, които чрез знанието карат хиляди деца да мечтаят и да пазят спомена за родината. Поклон пред труда на стотиците родолюбци, които пазят и развиват тези български училища, пръснати в 43 държави на 6 континента. Днес ние празнуваме заедно, защото България е навсякъде, където тупти поне едно българско сърце!

Честита да е новата учебна 2024 - 2025 година!", се казва в обръщението на министъра на образованието и науката.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 94 гласа

Снимка: БГНЕС