fallback

Есенно време през новата седмица - валежи и осезаемо захлаждане

Ще превалява главно в южните райони и по Черноморието

16.09.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

Минималните температури в страната ще бъдат от 11 до 14 градуса, по Черноморието до 15 градуса. Над страната облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания в Дунавската равнина. Ще превалява главно в южните райони и по Черноморието, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

През нощта над Югозападна България ще превали, а на изток облаците ще се разкъсат. Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорост до 25 км/ч от север-североизток. Максималните температури в населените места ще бъдат от 15 до 23 градуса, по Черноморието - до 22 градуса.

Над планините ще има значителна облачност следобед, с валежи от мокър сняг над 2200 м. Вятърът по високите части, над 2500 м, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 м височина - от 0 до 2 градуса, а на 1500 м - около 7-8 градуса. 

Във вторник от запад облаците ще се увеличават с превалявания в Югозападна България. В сряда ще се задържи дъждовно и хладно за сезона с превалявания в Северна България. В четвъртък дъждовните облаци ще се задържат над страната с повече валежи в Тракия и по Черноморието. В петък валежите по Черноморието ще отслабват и спират, а следобед ще превали в западните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback