Асен Василев твърди, че Бойко Борисов е дал Делян Пеевски на "Магнитски"

Готови са заради комфорта на един човек да лишат държавата от 10 млрд. лв.

14.09.2024 | 14:54 Редактор:
Асен Василев атакува словесно лидера на ГЕРБ
Асен Василев атакува словесно лидера на ГЕРБ

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Асен Василев заяви, че Бойко Борисов е дал Делян Пеевски на "Магнитски". Той направи това в отговор на изявленията на лидера на ГЕРБ, че преди четири години, когато ГЕРБ са били на власт, не е имало забавяне със средствата от Европейския съюз. 

Сега от ПП-ДБ искат спешно приемане на три антикорупционни закона, за да може България да получи втория транш по ПВУ.

"Чух г-н Борисов да разправя колко хубаво било преди 4 години. Преди 4 години знаете ли какво се случи? Клановете на мафията се скараха. Преди ние въобще да сме политическа сила, въобще да сме министри. Борисов даде Пеевски на "Магнитски". Изведнъж се скараха там за хазарта, с Черепа взеха да се бият. Тази мафиотска битка продължава и досега. На всички български граждани не им пука какво е било преди 4 години. Това, което им пука, е какво ще направим днес, за да е животът на всички нас по-добър утре", коментира Василев, цитиран от БНР.

"Как да говорим за управление, като те са готови заради комфорта на един човек да лишат държавата от 10 милиарда лева... Хайде да започнем да работим реално, преди да говорим за каквото и да е управление", подчерта той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 17 минути
Пъпчетата трябва още да пораснат за да влязат в политиката. С пози и грандомански заявки политика не се прави. Сигнализирай за неуместен коментар