fallback

Облачна и дъждовна събота с температури до 28 градуса

По най-високите върхове се очакват превалявания от сняг

14.09.2024 | 06:59 Автор: Толя Стоянова

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в югоизточните райони, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна и на места от запад на изток ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 16° до 18° в Северозападна България до 25°-28° на изток, в София - около 17°, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по най-високите върхове - от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места ще има валежи от дъжд. Почти без валежи ще е по Южното Черноморие. Ще духа умерен южен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26°-28°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снимка: Pexels

fallback
Още от България
fallback