fallback

Бойко Борисов след инцидента в "Граф Игнатиево": Пълен разпад и хаос

"Защо Главчев и Запрянов се вдигнаха от София, за да замазват нечия отговорност?", попита лидерът на ГЕРБ

13.09.2024 | 18:02 Автор: Искра Ангелова

Като бивш пожарникар, знам колко е тежко на хората, които рискуват живота си. Дълбок поклон и съболезнования на близките на загиналите пилоти. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Силистра след инцидента над авиобаза "Граф Игнатиево".

"Tова, което се случва днес и всичко, което става по институциите, е пълен разпад и хаос. Кои хора изтриха записите на журналистите на "Граф Игнатиево", които са заснели катастрофата със самолета? Това ме възмути като гражданин. Защо Главчев и Запрянов се вдигнаха от София, за да замазват нечия отговорност? И една "Пантера" падна, ако не ме лъже паметта, във военноморските учения. Колко вече станаха случаите?", попита той.

"Мисля, че съм ги виждал тези пилоти.  Уважават се тези офицери, които връщат живи децата на майките им, а не тези, които дават всичко, за да ги обучават", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Над 3% беше процентът, отделен от БВП за отбрана, по времето на нашето правителство. Поръчахме и платихме първите 8 F-16, за да може нашите пилоти да карат най-новото. Тогава ремонтирахме и СУ-тата. В цял свят се инвестират страшно много пари в отбрана", допълни Бойко Борисов.

"Вече не се знае дали когато излезеш да пътуваш, как ще свършиш. На всеки за нещо сме виновни, за всичко, което не им се получава и не могат. Това нищо не допринася", категоричен бе той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback