fallback

Helpbook: Незаконно строителство на общинска площ в Бургас

Общината обаче не предприема действия

13.09.2024 | 20:40 Автор: Анисия Иванова

В платформата на Helpbook.info зачестиха сигналите, касаещи незаконно строителство, надграждане и обсебване на площи.

Ето какво ни пише наш потребител от град Бургас: "Теренът около блока ни от три дена е обграден с метални платна, без информационна табела. Единственото, което знаем, е, че от няколко месеца има нов собственик, който ще прави допълнителна пристройка към сградата, която ще се разположи върху общите части на блока ни, а за това не е искано нашето съгласие. Извън прилежащия терен на блока, има и общински тротоар и общинска площ, предназначена за озеленяване, всичко това е обградено без никакъв достъп до прилежащите и общински площи, явно всичко ще бъде застроено.

Ако законът го позволяваше, строителят на сградата щеше да ги е застроил. Комшиите от съседните блокове също са възмутени от случващото се. С нас се свързаха живущи в съседен блок, където същият собственик е направил застрояване към сградата с цел разширение на ресторанта си. При извършена проверка от общината е установено, че застрояването е извършено незаконно върху три различни терена, но въпреки нарушението от две години нищо не е предприето", пише в сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Снимка: Helpbook

fallback
Още от България
fallback