Първи кадри на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево"

Той е учебно-боен L – 39 ZA

13.09.2024 | 15:48 Редактор:

Учебно-боен самолет L-39 ZA се разби близо до авиобаза "Граф Игнатиево". Инцидентът е станал в обедните часове, по време на подготовката на утрешните демонстрации на базата. По непотвърдена информация двамата пилоти на борда са загинали. Военна прокуратура пое разследването на случая. 

"Екип от военни прокурори, следователи, съвместно със служба "Военна полиция" на Министерството на отбраната започна разследване за установяване на причините и обстоятелствата на възникналия инцидент. По случая вече е образувано досъдебно производство. От прокуратурата допълват, че предстои и извършване на оглед на местопроизшествието", съобщи прессекретарят на министъра на отбраната Евелина Бранимирова.

Ще бъдат разпитани и всички длъжности лица, съпричастни по планирането и осъществяването на полета, поддръжката на леталната и наземната техника. Разследването е в ход, информира още Бранимирова.

По думите ѝ повече подробности за инцидента и загиналите ще бъдат дадени в 16:00 ч., като призова медиите да не спекулират.