fallback

Депутати питаха Димитър Главчев за "ала-бала" заради съмнение за честността на вота

В един трафопост са регистрирани 4000 души, съобщи Борислав Гуцанов

13.09.2024 | 13:43 Автор: Вяра Димова

В пленарната зала на изслушване пристигна служебният министър-председател Димитър Главчев. Той участва на парламентарен контрол, който е и първият за служебния кабинет "Главчев 2". Той се случва във всеки първи петък от месеца. Основната тема в пленарната зала беше подготовката за предстоящия вот на 27 октомври 2024 г.

"1200 души се водят на един и същи адрес в Стамболийски, Пловдивско. Подобен случай има в село Бело Поле, Благоевградско. Селото е с 600 души постоянно живеещи хора. На улица "Струма" 2 в един трафопост са регистрирани 4000 души. На парламентарни избори няма изискване за уседналост. Изборният туризъм е свободен", заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов. 

"Служебното правителство ще направи всичко необходимо, за да бъдат изборите честни, прозрачни и свободни. Ако има съмнения, които могат да опорочат честността на вота, ще действаме безкомпромисно", заяви служебният министър-председател.

"Казахте, че няма да се прави "ала-бала" с машините. Това заключение поражда в мен съмненията и вероятните хипотези, че по време на управлението на ваши предшественици е било допускано такова нещо", обърна се Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) към служебният премиер.

Главчев от своя страна отговори, че няма официална информация за това.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback