fallback

Асен Василев: Бойко Борисов да излезе от храстите и да спре да се крие

"В ГЕРБ си сменят мнението три пъти на ден", заяви депутатът от ПП-ДБ

13.09.2024 | 10:05 Автор: Деси Николова

Искам да призова ГЕРБ в оставащите няколко дни на парламента, а именно това, с което започнахме този парламент - да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Крайно време е Бойко Борисов да излезе от храстите и да каже "Тези закони ни притесняват, ако ги приемем, ще ни хванат за корупция" или да каже "Ние сме наистина за европейско развитие на България и ще приемем тези закони". Това заяви депутатът от ПП-ДБ Асен Василев в кулоарите на парламента.

"Трите закона, които са блокирани са Законът за подаване на сигнали. Второто е прозрачни правила за избор на шефа на Комисията за противодействие за корупцията, одобрени от Европейската комисия, които да не са уреден мач. Третият закон, който засяга над 1 млн. български граждани и те да бъдат защитени, това е Законът за личния фалит", обясни Василев. 

Той призова лидера на ГЕРБ "да спре да се крие по храстите и да излезе да каже като мъж "ние се страхуваме и не искаме да го правим или ние сме готови да го направим". Според съпредседателя на ПП председателят на Народното събрание Рая Назарян не ги придвижва нарочно. 

Попитан дали ПП-ДБ ще подпишат "джентълменско споразумение" с ГЕРБ-СДС, както вчера Борисов предложи, Асен Василев отговори: "ГЕРБ си сменят мнението три пъти на ден. Споразумение с тях според мен не си струва хартията, на което е написано". 

"Сигурен съм, че и в ГЕРБ има хора, които искат тези пари да стигнат до българските граждани - да има модерна апаратура в болниците, да има нови кабинети по химия, биология и математика, да имаме бързи влакове, да си купим и останалите хеликоптери. Тези хора не се страхуват от корупция", каза още той, цитиран от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback