На мобилни пунктове сдвояват телефони с електронните здравни досиета

14 500 българи са влезли в своето досие приложението еЗдраве

13.09.2024 | 08:20 Редактор:
Организацията е поверена на РЗИ.
Организацията е поверена на РЗИ.

Само за десет дни от началото на кампанията за сдвояване на електронните здравни досиета с мобилните телефони над 14 500 българи са влезли в своето досие през мобилното приложение еЗдраве. То може да бъде свалено напълно безплатно, а за вход в него е необходимо използването на електронен подпис. Гражданите, които не разполагат с такъв, могат да потърсят съдействие в офисите на Регионалните здравни инспекции, Регионалните здравноосигурителни каси и "Информационно обслужване“. Там оторизирани служители помагат на желаещите да сдвоят досието с телефона си.

Временно е направена и организация за създаването на мобилни пунктове. Днес, 13 септември такива ще има в Сандански на площад "България“; във Враца, парк "Дъбника“; в Добрич, в кърджалийското село Кирково; в русенското село Иваново, както и пред читалището в град Две могили. Пунктове ще има също в Силистра, Берковица, Радомир, община Сърница, Ихтиман, Чирпан и в Шумен.

Организацията за временните мобилни пунктове е поверена на РЗИ, от където можете да получите допълнителна информация за точната локация и часовете, в които можете да ги откриете.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)