fallback

Румен Радев: Доверието на партиите зависи от честното им отношение към гражданите

Преодоляването на политическата криза изисква връщане на принципите в политиката, заяви държавният глава

12.09.2024 | 13:07 Автор: Вяра Димова

Доверието на партиите зависи от честното им отношение към гражданите. Преодоляването на политическата криза изисква връщане на принципите в политиката. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Националния дворец на културата след като участва в откриването на търговско изложение на водещи китайски компании в областта на технологиите, комуникациите, транспорта и енергетиката.

По думите на държавния глава повторните клетви и обещания в една предизборна кампания и тяхното моментално погазване веднага след изборите руши доверието и затова е важно самите партии да подпомагат ЦИК и правителството в техните усилия за провеждането на честни избори.

"Нашето общество очаква в основата на всяка управленска политика да стои отстояването на националния интерес и всяко политическо споразумение трябва да се съобрази с това очакване", отговори Радев, запитан възможно ли е "джентълменското споразумение" между партиите след изборите.

Държавният глава отбеляза още, че българските граждани очакват най-сетне да започне и борбата с корупцията по политическите върхове и партиите следва да кажат, и то в тази кампания как ще водят тази борба.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback