Бойко Борисов за ДПС: Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали?

"Начертах партиите, с които би могло да се говори", разкри лидерът на ГЕРБ

12.09.2024 | 10:25 Редактор:
Идеята му за спешни промени в Изборния кодекс засега се отлага.
Идеята му за спешни промени в Изборния кодекс засега се отлага.

Чух, че разсъждават какво е джентълмен, да разсъждаваме какво е дама тогава, ако искат джендърско да направим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след вчерашните коментари по направеното от него предложение за коалиция след изборите.

А идеята му за спешни промени в Изборния кодекс засега се отлага, стана ясно от самия него. Бившият премиер обясни, че концепцията му е страната да се върне към изборните правила от 2009 г. - със смесена система от мажоритарен и пропорционален вот. ГЕРБ обаче няма да внасят сега такива поправки.

"Просто няма време. А и никой от колегите това не го поема като нещо, което поне да говорим за бъдещето. Виждате ли желание в другите партии за да дебатирам изобщо? Отворихме вратата за всички да говорим по всички теми. От това, което вчера научихме, е, че колегите от ПП-ДБ искат да ни предложат пак от същото", коментира той, цитиран от "Труд".

"Анализаторите казват, че нищо различно не се предлага, макар че 39 партии коалиции (регистрираните в ЦИК - бел. ред.)  мисля, че са достатъчно всеки българин да намери за кого да гласува. Изборът и демокрацията тук е голяма. Асен Василев вчера предложи максимално неутрален премиер, който да си предложи екип от министри. Аз имам въпрос - кой ще предложи този премиер? Той няма ли пак да е партиен? Пробвахме с проф. Габровски, направихме нещо подобно и с Мария Габриел, която се върна от Брюксел в България", припомни Борисов.

"Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали, с ДПС, от 240 депутати те ще имат 20-30", отговори той на въпрос за скандалите в Движението.

"Начертах партиите, с които би могло да се говори - чухме мнението им, моето се затвърди. Максимално трябва да се работи от страна на ГЕРБ в страната, за да направим голям резултат и да се сформира стабилно правителство", разкри Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR