ДПС на Ахмед Доган ще участва в изборите в коалиция със "Земеделски народен съюз"

Заради решението на ВАС се наложи алтернативно решение пред ЦИК

11.09.2024 | 18:36 Редактор:

В 17 часа приключи регистрацията на партиите и коалициите за предсрочните парламентарни избори през октомври. На този фон една от партиите в коалицията ДПС близка до Доган, "Земеделски народен съюз" (ЗНС), подаде документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи".

"Днешното решение на ВАС е връхна точка в действията на Пеевски за употреба на всички възможни институции за постигане на различни цели. Истинското, автентично ДПС ще участва на изборите на ДПС на 27 октомври. Ще има възможност всички, които искат да подкрепят принципите и идеологията на Ахмед Доган", каза съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Никой не може да лиши група граждани да участват в изборите и да гласуват. Ние ще гарантираме тази възможност, те са там, в ДПС, никъде другаде не са отишли. Нашият алианс е отворен и за други граждани, ДПС ще участват на изборите, убеден съм, че ще намерят начин да обяснят това на обществото. Това се наложи заради очакваните действия на ВАС", заяви лидерът на ЗНС Румен Йончев. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)