fallback

Делян Пеевски: "Възраждане" провокира с мракобесен законопроект за чуждестранните агенти

Парламентът трябва да го отхвърли категорично, настоява председателят на ПГ на ДПС

11.09.2024 | 12:53 Автор: Тодор Петров

"Внесеният от откровено проруската партия "Възраждане" мракобесен законопроект за чуждестранните агенти е тежка провокация към националната сигурност и суверенитет на България. Безпрецедент е опитът да се транспонират в националното ни законодателство закони от Русия на Путин", настоява в позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Според него опитите за създаване на “черни списъци“ с неудобни хора, организации, медии, училища и университети и сплашването на структури на гражданското общество са последен пристан на тоталитарните системи.

"Поведението на парламентарните партии към този законопроект ще бъде лакмус за тяхната ценностна ориентация и принадлежност, което е много силен сигнал към обществеността. Обединението срещу подобна заплаха и категоричното отхвърляне на този законопроект е това, което българските граждани и нашите евроатлантически партньори очакват от отговорните лидери", подчертава Пеевски.

Парламентарната група на ДПС ще гласува категорично "против" всеки подобен акт на провокация срещу ценностната ориентация на България и свободата на развитие на гражданското общество и неговите структури, завършва позицията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback