fallback

ГЕРБ: Изборите на 27 октомври са последен шанс да съхраним демокрацията

Според Томислав Дончев проблемът не е избирателната система

11.09.2024 | 12:45 Автор: Тодор Петров

ГЕРБ-СДС се регистрира в Централата избирателна комисия (ЦИК) за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Коaлицията традиционно внесе 9999 подписа.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев определи предстоящия вот като последен шанс за функционирането на представителната демокрация у нас.

"Аз гледам на тези избори като последен шанс да съхраним демокрацията в България, защото моето опасение е, и не само моето, че при неуспех на следващото Народно събрание да излъчи нормално работещо правителство, ще станат прекалено силни гласовете в обществото, които поставят под въпрос функционирането на представителната демокрация в България", заяви той.

Според Дончев проблемът не е избирателната система.

"Партиите трябва да преодолеят егоизма и да спрат да се занимават със себе си и конфликтите помежду си и да се обърнат към тези, на които се полага да служат - на хората", допълни той.

Дончев отдаде отказа на останалите политически сили да припознаят ГЕРБ като естествен партньор на политически егоизъм и късогледство. Той остави отговорите за бъдещи коалиции за след изборите.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback