fallback

Бойко Борисов: Честно да кажем на хората какво ще правим след изборите

Политическите партии не дават решения като те свършат парите, заяви лидерът на ГЕРБ

11.09.2024 | 10:02 Автор: Вяра Димова

В кулоарите на парламента, преди днешното заседание на НС, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че "естествените партньори са тези в сглобката, плюс БСП и "Има такъв народ" (ИТН)".

"Бях провокиран от репортажите от регистрациите на политическите партии. Едно и също се говори и от вторите, третите и т.н. Честно е да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не да се подлъгват българите и после пак да се държим като мажоритарно избрани партии. В демократичния принцип има преговори и коалиции за правителство. До този момент сме изхарчили над 1 млрд. лв. само за избори и политическите партии не дават решения като те свършат. Нека да не се явяваме и на тези избори с невъзможни коалиции", призова той.

Ако не им харесва "джентълменско споразумение", нека да измислят "умните" друга дума", допълни Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Ако трябва да направим изборите по-интересни, да използваме мажоритарен вот, има гръцка система - да използваме нея. Да отидем с решение за след изборите", настоя лидерът на ГЕРБ.

По думите му, ако ДПС се регистрира, тези "20 депутати от едното ДПС" и "20 от другото" няма да са от решаващо значение за формирането на кабинет. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback