fallback

Оранжев код за порои и бури в сряда

Значителни ще бъдат валежите в Централна и Източна България

11.09.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

В сряда областите с оранжев код за порои и бури се увеличават. Значителни ще бъдат дъждовете в Централна и Източна България.

Денят започна с минимални температури в страната от 14 до 20 градуса. През деня валежите ще продължават в централните и източни части страната. По Черноморското ни крайбрежие само ще прегърмява. По-интензивно ще вали в Източните Родопи и в Странджа. Следобед над Западна България дъждовете ще спират и облачността ще намалява. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от североизток. Максималните температури в страната ще са между 20-26 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи и прегърмявания. По-интензивни дъждове се очакват южно от Бургас. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 25-28 градуса. Вятърът ще бъде слаб от изток. По северното крайбрежие със скорости до 20 км/ч, по южното Черноморие до умерен до 25 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 24-25 градуса по северното крайбрежие до 26 градуса по южното.

Над планините ще бъде облачно с валежи и гръмотевици. Над 2600 метра височина в Рила ще превали за кратко и мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде до умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури, над 2500 метра височина, ще бъдат около 7 градуса, а на 1500 метра - около 15.

В четвъртък валежите по Черноморието ще отслабват и спират, а следобед ще превали в западните райони. В петък нова хладна вълна ще достигне страната. Ще вали интензивно в западната половина от страната. В събота в Добруджа и по Северното Черноморско крайбрежие се очакват превалявания и гръмотевични бури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels

fallback
Още от България
fallback