fallback

Енерго-про е нарушила разпоредби на ДКЕВР

На Енерго-Про ще бъде връчен Констативен протокол

31.01.2015 | 17:17 Автор: Ирина Георгиева

Енерго-про е нарушила разпоредби на ДКЕВР. Това установи проверката на енергийния регулатор над енергодружеството заради двойните фактури за декември на 67 хиляди от абонатите му в Североизточна България. При нея са констатирани несъответствия между утвърдените от ДКЕВР Общи условия и тяхното прилагане от страна на лицензираните дружества „Енерго-Про Мрежи” АД и „Енерго-Про Продажби” АД.

Обявеният график за отчет на електроенергия в издадените за месец декември 2014 г. фактури не съвпада с реално извършения от дружеството междинен отчет. Клиентите не са били своевременно информирани за промяната на графика, съгласно чл. 23, ал. 1 от Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на „Енерго-Про Мрежи” АД.

От ЕРП-то твърдят, че втората фактура е за междинен отчет. 

Според проверката на ДКЕВР обаче обявеният график за отчет на издадените за декември 2014 година фактури не съвпада с реално извършения междинен отчет, а клиентите не са били информирани за промяната на графика. 

В изпълнение на разпоредбите на Закона за енергетиката и нормативната уредба, на дружеството ще бъде връчен Констативен протокол.

fallback
Още от България
fallback