"80 г. лъжи, пропаганда, забрава! Ние помним!": Шествие за годишнината от 9 септември

Сборният пункт беше пред Паметника на Съветската армия в София

09.09.2024 | 21:57 Редактор:

Граждани се събраха на шествие в София по повод на 80-годишнината от 9 септември 1944 г., обявявайки датата за "най-черната" в българската история. Шествието, организирано в социалните медии, е в памет на жертвите на Червената армия. Присъстващите носеха плакати с надписи "80 г. лъжи, пропаганда, забрава! Ние помним!“, "Никога повече 9 септември“ и други.

Сборният пункт бе пред Паметника на Червената армия в София, чиято централна композиция неотдавна беше демонтирана. Оттам шествието тръгна по столичните улици и завърши на Мемориала на жертвите на комунизма пред Националния дворец на културата.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Фнвжвмг
преди 1 час
Комунистите, СССР и Червената армия са виновни за провалената демокрация. Затова въпреки разпада на СССР продължавате да ежедневно да го обсъждате.Не можете да простите загубата на Третия райх и искате реванш. Фюрерът би се гордял с вас. Лошото е , че нов 9-ти ще има. Както тогава победителите ( и САЩ и Великобритания и СССР) задължават България да организира Народен съд, така и сега, заради загубата на войната в Украйна, виновниците ще трябва до плащат. Нали сме лоялен съюзник на Укровермахта? Сигнализирай за неуместен коментар