fallback

Очаква ни слънчев, но и облачен понеделник

Максималните температури ще са от 28 до 32 градуса

09.09.2024 | 06:00 Автор: Искра Ангелова

Днес минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, а по Черноморието около 19 градуса. През деня ще има увеличение на облачността над западните райони. През нощта срещу вторник ще превалява в Западна България. Усилване на валежите ще има след полунощ. Вятър ще бъде слаб. Максималните температури ще са от 28 до 32 градуса, а по Черноморието до 29 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Температурата на мрската вода ще е от 25 до 26 градуса по северното крайбрежие и до 27 градуса по южното, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде умерен до засилен. Максималните температури за деня, над 2500 метра/височина, ще са от 8 до 10 градуса, а на 1500 метра - от 17 до 19.

Във вторник нова хладна вълна ще донесе валежи в страната, интензивни в Западна и Централна България. В сряда валежите ще продължават в централните и в източните части страната. В четвъртък валежите по Черноморието ще отслабват и спират, следобед ще превали в западните райони. В петък ще вали интензивно в западната половина от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от България
fallback