fallback

Голямото завръщане: Катастрофи и хиляди на път след празниците

На "Кулата" колоната достигна близо километър

08.09.2024 | 18:44 Автор: Искра Ангелова

Интензивен трафик по магистралите и основните пътища в страната. Хиляди се завръщат по родните места след празниците - тапи по магистралите "Струма" и "Тракия", засилено полицейско присъствие и проверки за шофиране след употребата на алкохол и наркотици. Не липсваха и инциденти.

На граничен пункт "Кулата" около обяд колоната на вход в България достигна близо километър. Минаваше се обаче сравнително бързо заради експресните проверки на границата.

"Нямаме проблем и пътуваме спокойно", каза пътуваща.

Веднъж преминали в България, на шофьорите им се налагаше да се справят с огромна тапа на автомагистрала "Струма". Преди кръговото кръстовище край Кресна, хората трябваше да чакат на слънце в километрична опашка на магистралата.

В Кресненското дефиле аварирал автовоз също създаде километрична опашка. Движението по "Струма" край Симитли и Благоевград беше интензивно, но нямаше колони от изнервени водачи и чакащи автомобили.

През целия ден трафикът беше интензивен и към Гърция, като опашката за влизане в южната ни съседка беше само в района на граничния пункт.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback