Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, настоявам да се свика конгрес

"Изключи ме орган, който няма право", заяви още тя

07.09.2024 | 20:13 Редактор:
''На съвета имаше хора, които не са негови членове'', заяви Нинова.
''На съвета имаше хора, които не са негови членове'', заяви Нинова.

Корнелия Нинова с коментар относно изключването ѝ от БСП. По думите ѝ Националният съвет на партията не е легитимен.

"Изключена съм от орган, който няма право да го прави – Националният съвет. Председател съм на БСП, защото такъв е законът. В актуалното състояние на партията стои моето име в СГС и съм в процедура по оставка, което според мен е най-важното. След подадената от мен оставка, в нашия устав пише, че се свиква конгрес, който трябва да ме освободи. Настоявам за това вече трети месец. Искам да се спазва законът на страната. Съдът трябва да отсъди кой е крив и прав на 9 септември", поясни тя.

"На съвета имаше хора, които не са негови членове. Поискахме да напуснат залата. Кристиан Вигенин, който водеше заседанието, отказа и гласуваха. Поискахме 3 пъти преброяване на кворума, но Вигенин отказа. Колегите Иван Ченчев и Георги Свиленски ще обжалват ", каза още Нинова.

Според нея силата на партията са членовете ѝ, а не нейното ръководство.

"Борбата е за това дали ще се промени линията на политика и на поведение на БСП, дали ще се прегърне онзи неолиберален ляв подход в Европа или ще остане в защита на националния интерес", допълни Нинова, цитирана от "Фокус".

"С тримата, с които до вчера правихме всичко заедно, се отметнаха за един ден – Кристиян Вигенин, Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров. Те са просто изпълнители, други хора дърпат конците там. Имат организатор – Кирил Добрев команда", заключи тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
2 rate up comment rate down comment 0
Бонго Бонго
преди 1 час
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 час
Изключена си с още трима от БСП, така че престани да се правиш на велика. *** си от дунавските села и това определено ти личи. Културните хора като видят, че вече стават спънка за партията и че членовете на тази партия престанат да ги уважават, сами напускат - пример М.Миков. Ти продължи на инат и хората се отдръпнаха. Сигнализирай за неуместен коментар