Близки, приятели и почитатели се сбогуваха с Иван Гарелов

Доайена на българската журналистика си отиде на 3 септември

07.09.2024 | 18:28 Редактор:

Поклонението пред доайена на българската журналистика Иван Гарелов беше в храм "Свети Седмочисленици" в София. Гарелов си отиде на 3 септември на 81-годишна възраст, след като пострада при инцидент и медиците в "Пирогов" се бориха за живота му, в продължение на месец и половина. 

Голяма част от професионалния път на Иван Гарелов преминава в Българската национална телевизия. Започва като репортер през 1972 година. Става популярен като водещ на публицистичното предаване Панорама. В продължение на 21 години той казва запомнящата се реплика: "Часът и мястото на срещата са известни". От там идва и прозвището му Мистър Панорама.

"Беше безкомпромисен към репортажа. Ако в него няма всички компоненти, репортажът не е, или статията, книгата не е. Считам, че е привилегия, че съм го познавала", каза пред медиите журналистът Весела Петрова.

"Най-голямата от многобройните заслуги на Иван Гарелов беше, че той създаде демократичния телевизионен език на младата българска демокрация. Само това да беше - е много", заяви Бойко Василев.

"Прощаваме се с една от най-забележителните личности на българската журналистика", каза президентът Румен Радев.

Снимка: БГНЕС