Областните председатели на БСП подкрепиха новата широка лява коалиция

Те се противопоставиха на опитите за блокиране на партията

07.09.2024 | 17:18 Редактор:
''Тя може и трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси'', казват социалистите.
''Тя може и трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси'', казват социалистите.

Областните председатели на БСП заявиха своята подкрепа за сформираната широка лява коалиция в позиция, разпространена до медиите.

"Тя може и трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси на българските граждани и провеждането на политики, които ще укрепят държавността и развитието на страната ни", пишат социалистите.


 
Областните председатели на БСП твърдо се противопоставят на опитите за блокиране на партията чрез "юридически трикове". Те припомнят, че единственият случай в историята на БСП, когато партията е била заплашвана да не бъде регистрирана, е бил по време на управлението на СДС. 

"Дори тогава основният ни опонент не посмя да предприеме тази стъпка. Днес се опитват да го направят личности, които сме наричали другари. При това - в името на личните си амбиции. Настояваме незабавно да се оттеглят юридическите претенции и заявяваме, че както и досега, структурите ще се водят в действията си от решенията на ръководния ни орган - Националния съвет на партията, а не от действията на няколко човека", пише още в позицията.

Снимка: Пресцентър на Българската социалистическа партия