Чакането с часове не отчайва тръгналите към Гърция хиляди българи (+ВИДЕО)

Около 2 часа е изчакването на "Кулата"

06.09.2024 | 13:57 Редактор:

Километрични опашки и напрежение на Граничен пункт "Кулата" заради дългото чакане за влизане в Гърция. Хиляди се отправиха към плажовете в южната ни съседка и въпреки че от "Гранична полиция" уверяваха, че на пункта се работи в максимално темпо, излизането от България костваше на туристите около 2 часа.

Опашката на границата се оформи още от ранните сутрешни часове. Огромен трафик от почти изцяло български коли се струпаха на граничния пункт и чакането започна. 

"Отиваме на почивка. Предвид почивните дни е съвсем нормално", казаха туристи.

На граничния пункт всички гишета работеха с максималния си капацитет. Въпреки това, огромният брой автомобили натоварваше "Кулата" максимално. Чакането не отчая хората и те разказаха, че правят планове за още почивки в Гърция през септември. 

Шофьорите на тежкотоварните камиони се изнервиха в момента, в който дясната лента, която те традиционно използват, се оказа пълна с автомобили. А масово туристи решиха да използват времето, в което автомобилите изчакват, за разходки. 

И в следващите дни трафикът към Гърция се очаква да е много интензивен. Затова от Гранична полиция препоръчват наред с "Кулата" да се ползва и пункт "Илинден-Ексохи".

Вижте повече в репортажа.