fallback

Делян Пеевски: Ако някой намери мои дългове, веднага ще си дам имунитета

Заканата идва след твърдения, че дължи 500 млн. лева

05.09.2024 | 18:47 Автор: Деси Николова

Казусът с разделението в ДПС се разраства с нова сила. След поставеното условие от ЦИК към Коалициите "ДПС – Ново начало" и "ДПС - Демокрация, права и свободи" да предоставят документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав, днес и Делян Пеевски, и депутатите на Ахмед Доган са категорични -  няма да заличат ДПС от своите коалиции. 

"Забягналата шефка на ЦИК се върна, която е зам.-председателка на една от партиите на дерибеите. Това е абсолютно незаконно, виждат се интересите им, не го приемаме", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"ДПС е едно и трябва да бъде регистрирано по начина, по който бяхме заявили в деня на регистрацията за изборите", категоричен бе Тимур Халилов.

А докато спорът в ДПС продължава, към Пеевски дойде атака по друга сюжетна линия. 

"Цветан Василев потвърждава за наличието на над 500 млн. лева, които са несъбрани кредити от фирми, свързани с Делян Пеевски", каза депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова.

И докато ПП-ДБ са решени да поискат депутатския му имунитет, самият Пеевски видя пропагандни руски действия.

"Ще представя веднага доказателства, че от нито една банка нямам дългове. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще си дам имунитета, но това никой не може да го направи", заяви Пеевски.

А Цветан Василев е изпратил писмо до парламента, в което твърди, че рекетът срещу КТБ от Пеевски започнал още през 2014 година, когато Василев решил да приключи бизнес отношения с него.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback