fallback

Делян Пеевски и Ахмед Доган отказаха да заличат абревиатурата ДПС от новите си коалиции

НС отхвърли кандидатурата на Бойко Рашков да оглави Комисията за контрол над службите за сигурност

05.09.2024 | 13:41 Автор: Вяра Димова

Казусът с разкола в ДПС се разраства с нова сила. ЦИК постави условие към двете фракции да докажат, че партия ДПС не е част от тях, но и Делян Пеевски, и Ахмед Доган отказват да заличат абревиатурата от новите си коалиции. На този фон "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) ще настояват да бъде отнет депутатският имунитет на Делян Пеевски.

"Забягналата шефка на ЦИК се върна, която е зам.-председател на една от партиите на деребеите. Това е абсолютно незаконно, не го приемаме", заяви Пеевски.

"ДПС е едно и трябва да бъде регистрирано по начина, по който бяхме заявили в деня на регистрацията за изборите", отсече независимият депутат Тимур Халилов.

Докато спорът в ДПС продължава, към Пеевски дойде атака по друга сюжетна линия. 

"Цветан Василев потвърждава за наличието на над 500 млн. лева несъбрани пари, свързани с фирми на Делян Пеевски", обяви Лена Бориславова от ПП-ДБ.

И докато "Продължаваме промяната - Демократична България" са решени да поискат депутатския му имунитет, самият Пеевски видя пропагандни руски действия.

"Ще представя веднага доказателства, че от нито в една банка нямам дългове. Който успее да извади, че имам дългове, веднага ще си дам имунитета, но това никой не може да го направи", посочи той.

От ПП-ДБ ще изпратят сигнала от Цветан Василев до главния прокурор.

Междувременно парламентът отхвърли предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Рашков да оглави Комисията за контрол над службите за сигурност.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback