fallback

Бойко Борисов: Ние привличахме инвеститори, а сега си събират куфарите

"Ние сме партия и на българските мюсюлмани", каза лидерът на ГЕРБ

05.09.2024 | 12:36 Автор: Вяра Димова

Без стабилно правителство, разпадът на държавата е виден, какъвто е разпадът в ДПС. Надявам се, че всички ще спазват законите, в това число и Централната избирателна комисия (ЦИК). Единственият начин да се върне доверието в избирателите е това, което ние правим - търсим съюзници сред тези, които се интересуват от проблемите на хората. Ако се нароят още малки партии, ще се губят гласове. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ е гарант, че ще правим всичко възможно етническият модел да се запази, заяви той от Шумен.

"Ние сме партия и на българските мюсюлмани, затова навсякъде подпомагаме, изграждаме и реставрираме както църкви, така и джамии. Еднакво добре сме приети както при патриарха, така и при главния мюфтия", подчерта Борисов.

На среща в Индустриалния парк Шумен с инвеститори от региона лидерът на ГЕРБ припомни, че през последните четири години във всеки един отрасъл бизнесът буксува.

"Гарантираме изграждането на система "Дунав". Режим на водата няма да има. Ние правихме и привличахме инвеститори, сега инвеститори ме питат дали да си събират куфарите, ако няма стабилно правителство в следващите четири години. Гарантираме, че връщаме националната програма за саниране на блокове такава, каквато беше за хората – безплатна", изтъкна Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че 100% руски газ в България има с изключение на единия процент от Азербайджан, който той е договорил. Борисов даде заявка, че след 27 октомври ГЕРБ ще си стъпи на мястото и ще стане още по-голяма партия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback