Делян Пеевски: Една стотинка не дължа на банка и никой не може да извади нищо за мен

Цветан Василев е агент на Москва, който се укрива в Сърбия под протекцията на Русия, заяви председателят на ПГ на ДПС

05.09.2024 | 10:07 Редактор:
Пеевски със словесна атака по адрес на ЦИК и Цветан Василев.
Пеевски със словесна атака по адрес на ЦИК и Цветан Василев.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в Народното събрание оповестени вчера нови данни от бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, разпространено от "Да, България".

"Цветан Василев е агент на Москва, който се укрива в Сърбия под протекцията на Русия. Русия прави всичко, за да превземе България", каза Пеевски и добави, че банкерът трябва да върне "петте милиарда, които ограби от българските граждани".

"Нямам дългове, една стотинка не дължа на банка. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще си дам имунитета. Никой не може да извади нищо за Пеевски – нищо, нищо, нищо!", настоят той.

Относно регистрацията на движението за участие в предсрочните парламентарни избори през октомври и разцеплението в него, Пеевски обвини ЦИК, че е превърната в бухалка.

Според него абсолютно незаконно е искането на комисията "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, ДПС" да предоставят до 7 септември документи, че ДПС не е част от състава им, предаде БГНЕС.

"Ще има ДПС Ново начало. Няма как да спрат Ново начало. Другата коалиция е незаконна", заяви Пеевски и обвини председателя на ЦИК Камелия Нейкова в зависимости.

"Отказваме да приемем престъпното решение на ЦИК", каза той и съобщи, че ще изчака решението на съда. 


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR