Екип на Bulgaria ON AIR влезе в сараите на Ахмед Доган в Росенец (+ВИДЕО)

Луксозното имение е проектирано от известния арх. Калин Тихолов

04.09.2024 | 18:45 Редактор:

След като вчера бяха отворени за медиите "Боянските сараи" на Ахмед Доган, днес екип на Bulgaria ON AIR беше допуснат до летните сараи на почетния лидер на ДПС в Парк "Росенец".

Резиденцията е построена на терен от 180 дка на нос Чукалята. От там се открива прекрасна гледка към Остров "Св. Анастасия", на която Ахмед Доган обичал да се наслаждава. Луксозното имение е проектирано от известния арх. Калин Тихолов. Неговото име се свързва с не един палат по българското Черноморие.

Летните сараи разполагат с частно, яхтено пристанище, прекрасна градина и външен басейн. Вътре в резиденцията има ресторант, зала за конференции, където са се провеждали важните срещи с актива на ДПС, винарна и киносалон.

Вътрешен асансьор отвежда на втория етаж, където се предполага, че се намира апартамента на Ахмед Доган. На терасата има джакузи.

Резиденцията разполага и с луксозен СПА център. Навсякъде в имението има картини, сред тях и портрет на Кемал Ататюрк. Пред лятната резиденция все още има полицейска охрана.