fallback

Топъл четвъртък с повече облаци в следобедните часове

Валежи по морето в нощта срещу петък

05.09.2024 | 06:00 Автор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 17 до 21-22 градуса, по морето до 22-23 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево, следобед облаците ще се увеличават и ще бъдат значителни над югозападните райони и в Добруджа. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч, от изток-югоизток.

Максималните температури в страната ще бъдат от 32 до 35 градуса, по Черноморието до 29-31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето следобед ще има значителна облачност. Очакват се валежи чак през нощта срещу петък. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 31 градуса. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток със скорост до 20 км/ч.

Морската вода ще бъде с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие, до 27-28 градуса по южното. Вълнение по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,2 метра, по южното Черноморие също ще бъде слабо с височина на вълната до 1,5 метра.

Следобед над планините ще има значителна облачност с превалявания в Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде слаб от север със скорост до 25 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 10 градуса, а на 1500 метра - 18 градуса.

В петък ще има по-съществени валежи в югозападните и източните райони. Ще има и прегърмявания. В събота се очакват валежи и гръмотевици в цялата страна, интензивни в Западна България. В неделя ще превалява, а температурите ще тръгнат надолу.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay

fallback
Още от България
fallback