fallback

Партиите обявиха в НС целите си, още преди да е започнала предизборната кампания

Не използваха парламентарната трибуна, а кулоарите

04.09.2024 | 13:50 Автор: Деси Николова

Депутатите се завърнаха в парламента след ваканцията си. Още в първия си ден започнаха и разногласията. Кой има право да се яви с ДПС на изборите - според Делян Пеевски отговорът е един.

"Има едно ДПС, има една легитимна коалиция, това е нашата. Прочете си закона. Аз смятам, че не може да има тема, отцепниците да се явяват както искат", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

А докато едните не успяват да се разберат кой има право да се яви с ДПС на изборите - Пеевски или Доган. То ПП-ДБ вече са взели решение за вота - отиват заедно.

"Вчера Националният съвет на "Да, България" взе решение да се явим съвместно с "Продължаваме промяната" и "Демократи за силна България" в коалиция на следващите избори", каза депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Въпреки, че не говориха от парламентарната трибуна, в кулоарите обявиха и целите си. 

"Ние ще направим следното нещо. Във всички закони ще въведем предложение от ДПС да има публична процедура за всички назначенията на мистър Кеш Радев. Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да си пуска укази и да назначава приятели, близки и хора на Москва. Това е много опасно за България", категоричен бе Пеевски.

"Искаме мандат за създаване на редовна власт, за да се пресече тази политическа криза", каза депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов.

"Имаме план как да излезем от политическата криза. Ние вече заявихме идеята за непартиен общественик който да даде това ново начало, което този парламент зад мен не можа. Ние се фокусираме върху доходите и икономиката", заяви Кирил Петков.

Докато стане време за избори трябва да разберем и решението на ЦИК - ДПС-Пеевски или ДПС-Доган ще получи "да" от комисията, за да участва във вота.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback